LA
V
AR
SAM BEJDE
TAG BØRNENE MED I KØKKENET
OG GIV DEM EN GAVE FOR LIVET
ED
M
I
ET
LA V AR SAM BEJDE TAG BØRNENE MED I KØKKENET OG GIV DEM EN GAVE FOR LIVET ED M I ET
GIV DINE BØRN EN GAVE Når du tager dine børn med i køkkenet, giver du dem en gave for livet. Viden om madlavning, råvarer og sundhed er en af de fineste gaver, vi kan give vores børn et godt grundlag for et sundt voksenliv. Når man selv har lavet måltidet, set hvad der er kommet i, har prøvet at sn
HOS OS FØLGES TRIVSEL OG MADGLÆDE AD Hos De Danske Familiegårde passer vi godt på vores kyllinger, for vi ved, at kyllinger der trives, vokser sig sunde og stærke og bliver til god mad til dig og din familie. Derfor er trivsel afgørende for os. Det er også trivslen, der er i højsædet, når vi støtter
4 personer REGNBUE TORTILLAS MED KYLLING og creme fraiche dressing INGREDIENSER TILBEREDNING 400 g brystfilet 1-2 spsk. mild taco krydderi 1 tsk. salt 2 tsk. olie Drys brystfilet med taco krydderi og salt på begge sider. Varm olien op på en pande og steg brystfileterne i ca. 10-15 minutter ved
4 personer KYLLINGELÅR UDEN BEN MED GRØNTSAGSFRITTER og hjemmelavet remoulade INGREDIENSER TILBEREDNING 1 pakke hele kyllingelår uden ben 1 tsk. olie til stegning 112 tsk. salt 1 tsk. sød paprika 1 tsk. tørret timian Fold de hele kyllingelår ud til flade stykker og gnid skindet med en blanding
NYSGERRIGHED OG SUCCESOPLEVELSER! På Julemærkehjemmene kommer børnene med i madværksteder, hvor der fokusereres på at give dem succesoplevelser i køkkenet og vække deres nysgerrighed, så de oplever glæden ved at tilberede og eksperimentere med mad, smag og nye råvarer. På den måde får børnene kendsk
FRA JORD TIL BORD TIL SELVTILLID Kylling er sundt, særligt når kyllingen har haft et godt liv og det har kyllinger fra De Danske Familiegårde, hvor vi har fokus på at give kyllingerne optimal omsorg. God ernæring giver større overskud, og gode måltider skaber rum for fællesskaber. Når børnene er me
4 personer BRYSTFILET I OVNBAGT KARTOFFEL-GRØNTSAGSFAD med friskrevet parmesan INGREDIENSER 4 6 1 1 3 2 stk. brystfilet kartofler gul squash grøn squash tomater rødløg 1 tsk. olie 1 glas tomatsauce ca. 400 g 2 tsk. salt Friskkværnet sort peber 1 tsk. oregano 1 tsk. paprika 1 håndfuld friske tim
ØJET SMAGER FØRST På Julemærkehjemmene gør man meget ud af, at maden skal være indbydende. Når den ser lækker og appetitlig ud, har børnene også lyst til at smage. Og så er det sjovt, når man gør sig umage med anretningen i køkkenet det er noget de fleste børn kan lide. Prøv derfor at lade dine bør
4 personer MANDEL-NUGGETS MED GRØNTSAGSNUDLER og cremet tomatsauce INGREDIENSER TILBEREDNING 4 stk. brystfilet Skær hver brystfilet i 4 lige store stykker. 3 dl havregryn 150 g ristede hakkede mandler 4 fed hvidløg 12 tsk. chili 12 tsk. salt 12 tsk. peber Blend havregryn og ristede mandler ti
4 personer TREKANTEDE KYLLINGEHAPSERE med grøntsagspakker INGREDIENSER TILBEREDNING 400 g kyllingeinderfilet 1 tsk. olie 1 tsk. salt 150 g frisk spinat 3 tomater Skær inderfilet i små stykker, steg dem i olien på en pande og drys med salt. Hak spinaten groft og kom den på panden sammen med kyll
DET ER FAKTISK RET NEMT AT SKÆRE EN KYLLING UD MAN SKAL BARE VIDE HVORDAN
DU BLIVER GLAD OG STOLT, NÅR DET LYKKES! Alle kan lære at skære en kylling ud. Med en stor og skarp kniv og lidt kræfter kan du skære kyllingen i otte dele: to vinger, to overlår, to underlår og to bryststykker. Sådan gør du: 1) Skær vingerne af 2) Skær lårene af og del evt. i over- og underlår 3)
TAG BØRNENE MED I KØKKENET OG LAD DEM BLIVE DERUDE! Alle børn kan lave mad! De små kan hjælpe med til at vaske, snitte, hakke og røre i skålen, mens I har en hyggelig stund og får snakket om dagen. Samtidig lærer de langsomt om madlavning, så de en dag helt kan overtage tjansen. Lad de store have d
GIV BØRNENE LOV TIL AT VÆRE MED I KØKKENET DET ER EN GOD INVESTERING I FREMTIDEN
4 personer GRØNNE VAFLER MED KARRYSTEGT KYLLING og lækker tomatdressing INGREDIENSER 400 g kyllingeinderfilet 1 spsk. karry 1 tsk. stødt gurkemeje (kan udelades) 12 tsk. salt 1 spsk. olie 4 æg 100 g frisk spinat eller grønkål 2 dl havregryn 1 dl minimælk eller hytteost 1 tsk. salt Lidt olie til s
GOD OG SUND ENERGI Kylling er en god bestanddel af et sundt måltid. Det er nemt at tilberede, og både børn og voksne kan lide den milde smag af lækkert saftigt kyllingekød. Det er vigtig med en varieret kost, der dækker kroppens behov for vitaminer og mineraler, og derfor anbefaler vi altid, at målt
4 personer KYLLINGEFRIKADELLER MED PASTA-POKE-BOWL og cremet purløgsdressing INGREDIENSER TILBEREDNING 400 g hakket kylling 112 tsk. salt 12 tsk. peber 1 stort løg 2 gulerødder 212 dl havregryn 1 dl hakkede mandler 2 æg 112 dl danskvand 1 håndfuld frisk estragon Rør hakket kylling med salt og p
4 personer FULDKORNSTÆRTER MED KYLLING, TOMAT OG PESTO og farverige grøntsagsspyd INGREDIENSER TILBEREDNING 400 g kyllingeinderfilet 12 tsk. salt 1 tsk. paprika 1 tsk. oregano 1 tsk. olie Drys inderfilet med salt, paprika og oregano og steg i olie 3-4 minutter på hver side. Lad dem afkøle lidt.
DYREVELFÆRD ER ALT! Dyrevelfærd er grundlaget for alt, hvad vi gør hos De Danske Familiegårde, og derfor sørger vi for, at vores kyllinger har de bedste forhold til at trives, leve og vokse i. Det betyder, at vores kyllinger er danske velfærdskyllinger, der har haft et godt og langsomt voksende kyll
SNAK MED BØRNENE OM HVOR MADEN KOMMER FRA DET GIVER VIDEN OG AHA-OPLEVELSER
STØT MED 20,- JULEMÆRKEHJEMMENE HJÆLPER 1000 DANSKE BØRN ÅRLIGT sms KYLLING til 1217 I mere end 100 år har Julemærkehjemmene levet af at sælge Julemærker, men i dag sender vi færre breve og langt færre julekort, og derfor kommer kun 8% af indtægterne i dag fra Julemærkerne. Julemærkehjemmene mod